Totaalrenovatie

Arflo is de betrouwbare, professionele bouwcoördinator voor al jouw totaalrenovaties in West-Vlaanderen. Voldoet de woning niet meer aan jouw wensen? Zijn de energiekosten te hoog door een verouderde isolatie? Wil je meer lichtinval in een bepaalde ruimte? Wil je de keuken renoveren of de badkamer verbouwen? Is het sanitair niet meer van deze tijd? Of wil je een stuk bijbouwen of een aanbouw plaatsen?

We verzorgen de structurele verbouwing van jouw renovatieproject van A tot Z; van het uitvoeren van de grondwerken tot de afwerking binnenin zoals schilderen en het plaatsen van de verlichting.

Zo gaan we te werk: de verschillende stappen tijdens een structurele verbouwing:

We werken al meer dan 15 jaar volgens een paar vaste stappen in elk renovatieproject. Daarbij houden we vast aan het opgestelde budget én leveren we alles binnen de afgesproken timing af. Je kan elke fase van jouw totaalrenovatie nauwgezet volgen door onze heldere en transparante communicatie.

Zo gaan we bij Arflo te werk:

 • Luisteren: we komen eerst een paar keer samen om elkaar beter te leren kennen. We bespreken de mogelijkheden en toetsen jouw wensen en verlangens af aan de realiteit en haalbaarheid
 • We stellen samen een realistisch budget op. We bouwen hier een kleine marge in, just in case.
 • Materiaalkeuze
 • Vastleggen van de verschillende bouwfases
 • Bepalen van de timing
 • Afbraak/uitbraak van bepaalde elementen
 • Eventueel vervangen van kabels en ondergrondse leidingen
 • Plaatsing en installatie van materialen
 • Afwerking
 • Oplevering

Wat kost een totaalrenovatie van mijn huis?

Het spreekt voor zich dat geen 2 renovatieprojecten identiek zijn. Elke woning is anders en elke context dus ook. De totale renovatie van een appartement zal bijvoorbeeld danig verschillen van die van een rijhuis, alleenstaande woning of halfopen bebouwing.

Niet alleen de grootte van het pand, ook het aantal ruimtes dat verbouwd moet worden en de keuze voor bepaalde materialen zullen de prijs mee bepalen. Dit impliceert dat er nooit een ‘standaardprijs’ voor jouw renovatieproject kan opgemaakt worden.

Wil je een offerte voor totaalrenovatie ontvangen? Laat ons eens afspreken.

Badkamer vernieuwen in 3 stappen

Als het op het verbouwen van badkamers aankomt, zijn we niet aan ons proefstuk toe. Wil je een inloopdouche? Wil je 2 lavabo’s in plaats van 1? Wil je ingemaakte kasten in de badkamer? Letterlijk alles is mogelijk.

In 3 grote fasen voert ons team van onderaannemers stap voor stap de totaalrenovatie van jouw badkamer uit:

 1. Bestaande badkamer afbreken en strippen tot op de ruwbouw. Hier verwijderen we bestaande sanitaire installaties, de badkuip, lavabo’s, het meubilair in de badkamer, de douche en breken we indien gewenst de vloer, de wandbekleding en de binnenmuren uit. Ook de bestaande leidingen worden grondig gecontroleerd en indien nodig vervangen.
 2. Nadat we het ontwerp voor de nieuwe badkamer hebben vastgelegd en de materiaalkeuze gebeurd is, kan de opbouw beginnen. We verplaatsen indien nodig elektrische of sanitaire leidingen, sluiten nieuwe aan of we delen de ruimte op een andere manier in door het plaatsen van binnenmuren.
 3. Eenmaal het geraamte van de nieuwe badkamer er staat, kan de inkleding- en afwerkingsfase beginnen. We sluiten nieuwe leidingen aan, plaatsen sanitaire toestellen (douche, bad, wastafels, toilet, …), ontwerpen en plaatsen het meubilair en leggen al dan niet een nieuwe vloer. De muren worden afgewerkt en de verlichting geplaatst.

Jouw droom begint waar onze taak eindigt. Wil je weten wat een gemiddelde badkamer renovatie kost? Neem gerust contact met ons op.

Keuken renoveren

Is jouw keuken dringend toe aan een verbouwing? Ook dat is één van onze specialiteiten. Arflo realiseert jouw nieuwe keuken volledig op maat van jouw wensen.

Jullie bepalen wat er moet veranderen, wij zorgen voor een feilloze uitvoering. Wil je een open keuken of een kookeiland plaatsen? Enkel een paar nieuwe ingemaakte keukenkasten? Of wil je de volledige keuken herindelen en moeten ook de vloer en binnenmuren uitgebroken worden?

We nemen de tijd om naar je te luisteren. Alleen zo kunnen we jou het gewenste comfort bezorgen.

Op zoek naar een betrouwbare aannemer voor een totaalrenovatie regio West-Vlaanderen?

Contacteer ons vrijblijvend
Onze diensten

Een nieuwbouwwoning plaatsen? Een totaalrenovatie uitvoeren? Of jouw interieur vernieuwen? We kunnen veel voor je betekenen.

Meer info
Realisaties

Al meer dan 70 klanten gingen jou voor. Bekijk onze meest recente nieuwbouw- en renovatieprojecten in West-Vlaanderen.

Meer info

Enkele projecten in Totaalrenovatie

Meer projecten
Opvolging nieuwbouwoning Ichtegem
gesloten wegens overheidsmaatregelen
Plaatsen van landelijke keuken in Torhout
Plaatsen van dressing op maat
Laatste afwerking aan deze verbouwing
Totaalrenovatie naar pastoriestijl
Totaalrenovatie en interieurinrichting in Ichtegem
Totaalrenovatie in Eernegem
Vrijblijvende offerte

Aarzel niet om Arflo te contacteren bij eventuele vragen. Ons team helpt je graag verder.

Contact